slaapstudie

Slaapstudie Radboud UMC/ Slaapcentrum Kempenhaeghe

Over de kwaliteit van slaap bij mensen met GRIN syndromen is weinig bekend. Wel worden er regelmatig problemen met slapen gemeld. Vanuit een samenwerking tussen de afdeling Genetica van het Radboudumc en het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe wordt een onderzoek gestart om slaap bij de GRIN syndromen in kaart te brengen. Hiermee wordt het in de toekomst makkelijker om personen met een van deze syndromen te helpen bij slaapproblemen. Er zal in eerste instantie gestart worden met een inventarisatie van mogelijke slaapproblemen.

Wie kan deelnemen? Deelname aan dit onderzoek is nog steeds mogelijk! Iedereen met een GRIN syndroom en die ouder dan 3 jaar kan meedoen aan dit onderzoek. Ook wanneer er (op dit moment) geen problemen met slapen zijn.

Wat houdt deelname in? Deelnemers worden gevraagd:

  • eenmalig een vragenlijst over slaap in te vullen
  • en gedurende 2 weken een slaapdagboek bij te houden.

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten en het invullen van het slaapdagboek kost gedurende 2 weken iedere morgen 1 minuut. Voor dit onderzoek is het dus niet nodig om naar een ziekenhuis of onderzoekscentrum te komen.

 

Heeft u vragen of wilt u deelnemen aan het onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Lara van Renssen, onderzoeker: lara.vanrenssen@radboudumc.nl.